Consiliul Național al Elevilor (CNE)- ResetEDU – educație pentru toți – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Consiliul Național al Elevilor (CNE)- ResetEDU – educație pentru toți

aprilie 19, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

credit foto: arhiva Consiliul Național al Elevilor

 

Premiul – Votul publicului

Campaniile derulate de către Consiliul Național al Elevilor pentru asigurarea cuantumului minim de 100 de lei al burselor școlare și pentru gratuitatea transportului elevilor au durat peste 3 ani și au necesitat munca a sute de elevi reprezentanți din întreaga țară.

După sute de adrese oficiale, negocieri cu decidenți și proteste, eforturile CNE au dat, în final, rezultate: de acum încolo, bursele școlare vor porni de la o sumă minimă de 100 RON, spre deosebire de 6, 10 sau 20 de lei, așa cum acordau unele autorități locale cu câteva luni în urmă, iar elevii vor beneficia de transport gratuit.

Aceste reușite aparțin tuturor elevilor din România și reprezintă un prim pas către garantarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii.

 

 

 

  Ajută-ne să-i susținem pe cei care, în ciuda indiferenței autorităților, cred că merită să luptăm pentru orașele noastre. În următoarele luni, vom premia zece inițiative din țară, iar pentru asta avem nevoie de ajutorul tău, ca să le arătăm că nu sunt singuri și că suntem alături de ei. Donează 50 de lei pentru a-i ajuta să-și continue lupta.