Facem statuie oamenilor civici – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Facem statuie oamenilor civici

martie 22, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

Le facem statuie oamenilor care nu s-au pierdut cu firea. Oamenilor care au reușit, fără pile și relații, să facă un oraș mai bun pentru ei și pentru toți ceilalți. Să oprească poluarea apelor, betonarea parcurilor și încălcarea legii chiar de autorități.

În București, datorită unui grup de oameni din sectorul 3, 3.000 de metri pătrați din parcul IOR nu au mai fost betonați, iar în Săcele, primăria a organizat prima dezbatere publică pe buget din ultimii 30 de ani doar după presiunea unui grup civic.

La Merișani (Argeș), autoritățile nu s-au sinchisit să spună că opt surse de apă sunt contaminte, deși opt copii au murit în urma infectării cu E.coli. A fost nevoie de presiunea unei asociații și a comunității pentru ca autoritățile să-și facă treaba.

Ajută-ne să-i susținem pe cei care, în ciuda indiferenței autorităților, cred că merită să luptăm pentru orașele noastre. În următoarele luni, vom premia zece inițiative din țară, iar pentru asta avem nevoie de ajutorul tău, ca să le arătăm că nu sunt singuri și că suntem alături de ei. Fă o donație care-i va ajuta să-și continue lupta.

Spune mulțumesc oamenilor civici din comunitatea ta și fă o donație care o să le permit să iși continue munca pentru toți.