MKBT: Make Better, Fundația PACT, Grupul de inițiativă Valea Corbului (jud. Argeș), Asociația DEP Bumbești-Jiu (jud. Gorj) și GAL Reșița (jud. Caraș-Severin) – Despre crearea Legii Așezărilor Informale sau despre Comunități cu acte, deci cu Viitor – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

MKBT: Make Better, Fundația PACT, Grupul de inițiativă Valea Corbului (jud. Argeș), Asociația DEP Bumbești-Jiu (jud. Gorj) și GAL Reșița (jud. Caraș-Severin) – Despre crearea Legii Așezărilor Informale sau despre Comunități cu acte, deci cu Viitor

aprilie 19, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

credit foto: arhiva MKBT

 

Peste 200.000 de oameni locuiesc în așezări informale. Până să se implice organizațiile neguvernamentale, zonele de locuire informală nu existau în documentele oficiale ale administrației publice. Pentru ei, nu exista niciun cadru legal care să le faciliteze accesul la infrastructură edilitară și îmbunătățirea condițiilor de locuire, siguranță și sănătate a locuitorilor lor.

Organizațiile implicate în campania de advocacy au reușit să lucreze pentru un proiect de lege. În 2020 a fost adoptată legea și normele de aplicare pentru recunoașterea așezărilor informale.

 

  Ajută-ne să-i susținem pe cei care, în ciuda indiferenței autorităților, cred că merită să luptăm pentru orașele noastre. În următoarele luni, vom premia zece inițiative din țară, iar pentru asta avem nevoie de ajutorul tău, ca să le arătăm că nu sunt singuri și că suntem alături de ei. Donează 50 de lei pentru a-i ajuta să-și continue lupta.