Gala Premiilor Participării Publice 2021 – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Gala Premiilor Participării Publice 2021

ianuarie 7, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică organizează anul acesta cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice și anunță deschiderea perioadei de înscrieri: 21 ianuarie – 24 februarie.

Printre noutățile Galei – Gala itinerantă: vom premia câștigătorii în comunitățile din care provin | Votul publicului: publicul va vota povestea de advocacy favorită | Granturi de 1000 euro: vom acorda 4 granturi de câte 1000 euro / fiecare (pentru primele 4 premii care obțin cel mai mare punctaj din partea juriului).

 La Gală se pot înscrie cetățeni, grupuri civice și organizații neguvernamentale care au desfășurat în anii 2019 și 2020 inițiative civice și campanii de advocacy, prin care au determinat autoritățile publice să rezolve diverse probleme ale comunităților. Premianții galei sunt oamenii care au obținut schimbări pozitive obținute prin responsabilizarea autorităților, precum pietruirea unei străzi, distribuția de materiale sanitare, repararea unui pod către școala sau dispensarul din sat, decontarea abonamentelor pentru transportul elevilor sau prevenirea construcției unei gropi de gunoi în apropierea locuințelor. Totodată, se pot înscrie grupuri sau organizații care reușesc să determine schimbarea unor legi nedrepte, care vizează subiecte de interes general: educație, sănătate, protecția mediului etc.

Cetăţenii, grupurile civice şi organizaţiile din Bucureşti şi din ţară care au intervenit, în 2019 și 2020, în decizii publice pentru rezolvarea diverselor probleme ale comunităţilor, sunt invitaţi să se înscrie la Gală până pe 24 februarie, prin intermediul acestui formular. Pentru detalii despre tipul de campanii pe care le căutăm pentru acest eveniment, vă rugăm să consultaţi acest ghid.