Simona Sanda Mir- Nu tăiați arborii sănătoși din Râmnicu Vâlcea! – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Simona Sanda Mir- Nu tăiați arborii sănătoși din Râmnicu Vâlcea!

martie 3, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

În februarie 2020, Simona Mir a lansat petiția „Nu tăiați arborii sănătoși din Râmnicu Vâlcea!” și a început accesarea informațiilor de interes public (avize de tăiere/toaletare de la APM Vâlcea, sesizarea Gărzii de Mediu Vâlcea, depunerea petiției la Primărie). Simonei i s-au alăturat câțiva locatari interesați de soarta brazilor de la blocul B1-1, str.Rapsodiei. Aceștia au reușit sa oprească tăierea a 5 brazi în ianuarie 2020 (prin adrese si sesizarea Politiei).

Din păcate, 2 dintre cei 5 brazi au fost tăiați în noiembrie 2020. Și alți cetățeni s-au alăturat demersului, cu adrese la Piete Prest, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea și sesizări la Garda Națională de Mediu (APM) și la IPJ Vâlcea (grupul a identificat minim 9 copaci sănătoși tăiați în anul 2020 fără avize APM).

Până acum au obținut stoparea tăierilor din zona (min 4 copaci salvați), o anchetă a Primăriei, o vizita a peisagistei orașului, implicarea unui consilier local și prezența în spațiul public a acestui subiect al toaletărilor/tăierilor abuzive).