Asociația Rădăuțiul Civic- Istoria de lângă noi – o poveste despre patrimoniu și implicare civică din nordul țării – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Asociația Rădăuțiul Civic- Istoria de lângă noi – o poveste despre patrimoniu și implicare civică din nordul țării

martie 3, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

În Rădăuți, o mână de oameni care își cunosc și care iubesc istoria orașului, luptă pentru salvarea clădirilor istorice rămase în centrul vechi al orașului, cu arhitectură moștenită din perioada Bucovinei austro-ungare. Asociația Rădăuțiul Civic a reușit stoparea unor construcții ilegale, într-o amplă campanie de advocacy, după sesizări, audiențe și chiar manifestații la fața locului către instituții precum: Primăria Rădăuți, Direcția Județeană de Cultură, Inspectoratul de Stat în Construcții, poliție sau Instituția Prefectului jud. Suceava.

În același timp, cetățenii au cerut primăriei un spațiu pentru activitățile civice din oraș și s-au angajat să-l transforme, cu resursele lor într-un centru comunitar. Ei au preluat un spațiu într-o stare avansată de degradare, într-o clădire simbol a orașului, iar după 6 luni, cu peste 50 de voluntari și aprox. 10.000 de euro investiți prin efortul comunității, spațiul și-a deschis ușile, ca un manifest pentru salvarea clădirilor istorice.

499