Grupul civic „Inițiative pentru Bilca”- Transparența și responsabilizarea aleșilor în comuna Bilca – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Grupul civic „Inițiative pentru Bilca”- Transparența și responsabilizarea aleșilor în comuna Bilca

ianuarie 15, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

În comuna Bilca (SV) cetățenii s-au organizat și au cerut mai multă transparență de la autorități și un dialog constant cu locuitorii. După acțiuni de voluntariat (ecologizări, proiecte sociale), grupul civic a participat pentru prima dată la o ședință de CL și a realizat cât de multe lucruri importante se discută. A cerut ca ședințele să fie transmise live, dar a întâmpinat o rezistență serioasă. A continuat să ceară asta și chiar să depună prima adresă către autorități. Comuna a devenit prima din județul Suceava care a început transmisia ședințelor de CL (inițial de voluntari, apoi chiar de către primărie).
În luna septembrie 2020, grupul civic a organizat prima dezbatere din cei 30 de ani de democrație postdecembristă a candidaților la funcția de primar, în parcul comunei, la care au participat peste 250 de localnici și fiind urmărită live de mulți alții. După alegeri, grupul civic a convins consilierii să țină legătura cu cetățenii din câte o zonă a comunei.

605