Code for Romania- Vot ONG – Societatea civilă își alege pentru prima dată reprezentanții – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Code for Romania- Vot ONG – Societatea civilă își alege pentru prima dată reprezentanții

martie 3, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

Societatea civilă are dreptul de a fi reprezentată în instituții-cheie, dar nu a existat până acum un mod transparent și auditabil prin care reprezentanții să fie desemnați. Dar voluntarii Code for Romania și-au dedicat lunile de vară pentru a construi o soluție digitală robustă și bine gândită pentru votul electronic. Am făcut un efort permanent de dialog cu mediul ONG – mii de mail-uri și telefoane pentru a avea aproape 800 de organizații înscrise în platformă. Am menținut un dialog permanent – uneori insistent – cu autoritățile pentru că eforturile noastre nu ar fi produs efecte.

După aflarea rezultatelor, societatea civilă a contestat ferm intervenția politică. Azi reprezentanții sectorului ONG în CES sunt cei deciși de societatea civilă, nu de alți factori de decizie. Avem un Consiliu funcțional, care are premisele de a-și îndeplini menirea și o societate civilă matură și puternică. Am arătat din nou că putem. Dacă vom arăta în continuare că vrem, vom schimba România în bine.