Consiliul Național al Elevilor (CNE)- Dialoguri oneste în sălile de clasă – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Consiliul Național al Elevilor (CNE)- Dialoguri oneste în sălile de clasă

mai 5, 2022 / Acrobații civice extraordinare

Unul din drepturile prevăzute în Statutul Elevului îl reprezintă cel de a acorda feedback semestrial anonim profesorilor de la clasă. Experiența ne arată că situațiile în care comunicarea era cu adevărat promovată erau foarte reduse.

Campania s-a desfășurat pe 3 planuri: național, județean și școlar. La nivel național, Consiliul Național al Elevilor (CNE) a purtat din ianuarie 2021 discuții cu Ministerul Educației pentru aprobarea unei proceduri de feedback, demersurile fiind îngreunate de reticența profesorilor, care au înţeles în final că singurul rol al întregului proces este, de fapt, promovarea unor dialoguri sincere în sălile de clasă. 

În urma discuţiilor, am format un grup de lucru, conturând metodologia aprobată prin OME nr. 3864/2021 în luna iunie 2021. Urmare a acestora, substructurile CNE au demarat discuții cu inspectoratele școlare pentru introducerea metodologiei în şcolile din judeţ, procesul fiind monitorizat constant de elevii reprezentanţi. La nivel școlar, ei lucrează alături de direcțiuni pentru a implementa metodologia, distribuind fişa de feedback în rândul profesorilor și elevilor. Ca urmare a acestor demersuri, în 57% de școli din ţară s-a acordat feedback în ianuarie 2022, față de un procent care probabil nu ar fi trecut de 10% în 2021.