Asociația Declic și Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (VIF)- Brățări electronice pentru infractori! – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Asociația Declic și Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (VIF)- Brățări electronice pentru infractori!

martie 25, 2022 / Acrobații civice extraordinare

Victime ale violenței domestice mureau cu speranța că ordinele de protecție le vor apăra. Pentru ca acestea să aibă valoare, ar fi trebuit ca Poliția să monitorizeze agresorii prin intermediul brățărilor electronice. Așa că, împreună cu membrii din Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (VIF), am cerut acest lucru printr-o petiție care a strâns 30000 de semnături. Ca să atragem atenția senatorilor, în martie 2020 mai multe membre Declic s-au fotografiat pe jumătate de față cu imaginea unor femei agresate fizic. Un an mai târziu, proiectul era la Camera Deputaților, așa că ne-am dus și acolo cu voaluri roșii pe cap și mesajul „Așteptarea moarte are! Brățări electronice pentru infractori. Acum!” Odată cu pandemia subiectul a intrat într-un con de umbră. Dar fenomenul s-a accentuat în acele luni de izolare. Acest lucru nu a impresionat politicienii, așa că peste 4500 de membrii Declic s-au mobilizat online pentru a cere deblocarea legii. Ceea ce am reușit să obținem. Apoi a venit votul în unanimitate în plenul Camera Deputaților iar proiectul de lege a devenit realitate.

46