Au început înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Participării Publice – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Au început înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Participării Publice

martie 1, 2023 / Povești de Trezit Civismul

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică organizează cea de-a XIII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice, evenimentul anual care premiază persoanele, grupurile civice și organizațiile care, în urma demersurilor civice și campaniilor de advocacy pe care le-au desfășurat au obținut rezolvarea unor probleme concrete cu care se confruntă comunitățile din care fac parte. Gala este de 12 ani un reper pentru activism și participare publică, care arată concret impactul inițiativelor civice la nivel local și național.

La Gală se pot înscrie inițiative civice sau campanii de advocacy, care arată schimbările obținute prin influențarea deciziilor publice sau rezultate concrete în urma unor eforturi de etapă, pe parcursul campaniei.

Exemple de demersuri: solicită adoptarea, modificarea sau abrogarea unui act normativ, acționează pentru acodarea unei sume din bugetul public pentru rezolvarea unor probleme/proiecte ale comunității, cer reabilitarea unui parc sau cer dezvoltarea/îmbunătățirea unui serviciu social.

Catalogul premianților ediției Galei din 2022 este disponibil aici.

Dacă în 2022 ați derulat inițiative civice sau campanii de advocacy, în urma cărora ați obținut influențarea unor decizii publice și rezultate concrete, în beneficiul comunității pe care o reprezentați, vă invităm să vă înscrieți la Gala Premiilor Participării Publice, până pe 31 martie 2023.

Cum te înscrii la Gala Premiilor Participării Publice:

1. Citește detaliile din GHIDUL înscrierilor la Gala Premiilor Participării Publice

2. Completează FORMULARUL online pentru înscriere la Gală, până la data de 31 martie 2023

Detalii despre ediția de anul acesta a Galei sunt disponibile și pe:

FB Gala Premiilor Participării Publice

FB CeRe