Premiul special pentru reprezentarea victimelor violenței domestice în pandemie – Gala Premiilor Participarii Publice
Site Index

Premiul special pentru reprezentarea victimelor violenței domestice în pandemie

aprilie 19, 2021 / Le facem statuie oamenilor civici

 

   

Premiu în afara competiției- Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor; Centrul Filia; Asociația Anais

 

Violența în familie nu este un fenomen pe care instituțiile statului îl iau suficient de mult în serios. Pe perioada carantinei generale, autoritățile nu și-au pus probleme în legătură cu siguranța persoanelor supuse diverselor agresiuni în cadrul familiei, pentru care nu s-au gândit măsuri de exceptare de la interdicția de a părăsi domiciliul. Câteva ONG-uri și o mână de jurnaliști au adus însă subiectul pe agendă și, astfel, poveștile de viață și drepturile femeilor victime ale violenței domestice au fost mai bine reprezentate în spațiul public.

 

 

  Ajută-ne să-i susținem pe cei care, în ciuda indiferenței autorităților, cred că merită să luptăm pentru orașele noastre. În următoarele luni, vom premia zece inițiative din țară, iar pentru asta avem nevoie de ajutorul tău, ca să le arătăm că nu sunt singuri și că suntem alături de ei. Donează 50 de lei pentru a-i ajuta să-și continue lupta.